sábado, 3 de septiembre de 2011

Luchthaven in Castellon

Lieve familieleden,

Een week geleden nam ik het initiatief te starten met een familieblog.
Op het lijstje van mijn groep van gmail staan nu 17 adressen van familieleden.
Kunnen jullie me helpen en even controleren of er op die lijst nog iemand ontbreekt?
Indien je niet op de lijst wil staan, stuur me dan even een berichtje en ik zal jouw adres verwijderen.

Van de 17 familieleden hebben er nu al 4 een emailtje gestuurd.
Goed zo.

Intussen zal ik jullie het mooie verhaal vertellen van de nieuwe luchthaven van Castellón. Let wel, dit is geen kolder, maar de absolute waarheid.

Castellon is de derde grote stad in de Comunidad Valenciana (de Valenciaanse deelstaat), na Valencia en Alicante. De burgemeester van Castellon vond dat zijn stad niet hoefde onder te doen voor de beide andere steden en zorgde ervoor dat een fonkelnieuwe luchthaven werd gebouwd voor het leuke prijskaartje van 200 miljoen €, zijnde 8 miljard oude BF.
In de maand april van dit jaar werd de luchthaven van Castellon met geweldig veel toeters en bellen geopend door deze burgemeester de heer Alberto Fabra(Partido Popular) en de toenmalige president van de Comunidad Valenciana, de heer Francisco Camps (Partido Popular). "Toenmalige" president want de weledele heer Francisco Camps werd intussen tot aftreden gedwongen omdat hij voor corruptie in staat van beschuldiging is gesteld. De weledele heer Alberto Fabra heeft hem als president van de Comunidad Valenciana opgevolgd. Dat betekent dat we hem dus kunnen vergelijken met een man als Chris Peeters, de president van de Vlaamse regering.
Dat de heer Alberto Fabra de geknipte man is om president van de deelstaat Valencia te worden, zal je merken als je verder leest.
Waarom werd die nieuwe luchthaven van Castellon met zoveel toeters en bellen ingehuldigd? Wel, omdat er kort daarop gemeenteraadsverkiezingen plaatsvonden natuurlijk!
De heer Alberto Fabra werd in Castellon dan ook met een absolute meerderheid van stemmen herkozen.
Kort na de verkiezingen kwam echter aan het licht dat de luchthaven van Castellon helemaal niet kon gebruikt worden, omdat de ze over GEEN ENKELE vergunning beschikt.
Toen enkele journalisten daarover vragen begonnen te stellen heeft de woordvoerster van de heer Fabra bekend gemaakt dat de luchthaven wellicht binnen een jaar in gebruik zal worden genomen. Er moeten nog enkele kleinigheidjes geregeld worden.
Is dat erg, dat die luchthaven van 200 miljoen nog minstens een jaar gaat leegstaan?
Helemaal niet volgens de heer Alberto Fabra, want hij heeft verklaard, en ik citeer letterlijk:

"que cualquier ciudadano que lo desee pueda visitar las instalaciones y pasear por ellas, cosa que no podrian hacer si fueran a despegar aviones."

Ik vertaal: "... dat elke inwoner die dat wil de installaties kan bezoeken en er in wandelen, wat niet mogelijk zou zijn indien er vliegtuigen zouden opstijgen".

Nog een pittig detail over het contract dat werd afgesloten tussen de regering van de deelstaat Valencia en de firma die de luchthaven moet gaan uitbouwen is het volgende: De deelstaat Valencia belooft in dat contract alle verliezen van de uitbatende firma gedurende de 8 eerste jaren te zullen vergoeden.
Zie je nu wel!
Wie zou er nu niet in die omstandigheden met de heer Alberto Fabra zaken willen doen? Is toch eenvoudig!
Als er winst is, is die voor de ondernemer. Als er verlies is, wel dan is dat verlies voor de belastingbetaler. Daar zorgt de heer Alberto Fabra wel voor.

Dit triest/prettige verhaal hebben we vanmorgen in de krant El Pais gelezen tijdens een lekker ontbijt met pistoleetjes en roerei op het terras van café Bonisimo in Moraira.

Tot weldra.

Opa Bruno

No hay comentarios:

Publicar un comentario